+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Drugačiji časopis

12 pravila gospodo koje bi se trebali pridržavati!

  15. 06. 2018      Iz svijeta mode

Gospodo, priznajmo se jednoj stvari. Gospodo će uvijek voljeti žene. No, čini se da je sve manje i manje trčanja po svijetu. Odjeća za istinska stilska gospoda može doći ovdje, a kako je nadopuniti odgovarajućim ponašanjem reći će danas. Mogli bismo reći da su gospoda posljednjih godina izuzetni pojedinci i da su RAZLIČITI. Gospodo su imali svoja pravila, svoj red, koji će svijet učiniti mnogo ljepšim. A ipak, nema velikih čuda. Podsjetimo ih i razmislimo ...

pravila gospodo

1) Ustanite kad žena uđe u sobu

Prije toga, kad god bi neka žena ušla u sobu, muškarac ili stariji muškarac ustao je kako bi pokazao da ih poštuje koliko je god moguće. Da pokaže neko poštovanje i poniznost. U današnjem pretjeranom tehničkom svijetu nitko ništa ne primjećuje i gleda svoj pametni telefon što je više moguće, ali i danas je takav čin na mjestu. U najmanju ruku, učinit ćete uslugu sebi kako razvijate više pokreta i na taj način ugoditi ne samo osobi koja ulazi u sobu, već i vašem tijelu. A ako izvrnete očima na to, trebali biste ustati barem kad gost uđe u vaš ured.

2) Hodajte pored žene uvijek bliže cesti

U vrijeme kada svijet još nije imao tako sofisticiran sustav kanalizacije i otpadnih voda, gospoda u dugim kaputima naučila su hodati pored žene koja je uvijek bliža cesti. I iz jednog jednostavnog razloga, žena se ne bi rasplamsala kad bi kočija ili automobil kočija projurila kroz lokvu. Danas bismo tu situaciju mogli prevesti, a ne da nas obori neka „nečovječna“ vožnja brzinom od 100 km u svojoj luksuznoj „kolicima“, koja bi je možda pokušala privući na ovaj način.

3) Držite ženska vrata

Žene su prethodno nosile velike glomazne suknje , uglavnom s obručima, koje su morale držati kad su ušle u kolica ili ušle na vrata. Tako je muškarac uvijek otvarao vrata ženi i sprečavao je da ne bude tako teško. Što je nekad bila istina, a ne samo na dan vjenčanja. Danas, iako žene ne nose toliko suknje i haljine s obručima, nose suknje kratke i raskopčane, pa je barem preporučljivo otvoriti vrata automobila, a pritom ne bi prolazile da prolaznici prolaze ispod suknje.

4) Pomozite ženi za stolom

Bilo je potpuno automatski da je muškarac uvijek pomagao ženi da sjedne za stol. Žena je sjedila okrenuta prema sobi, a muškarac je uvijek sjedio leđima kako bi ga zadržao od svog prioriteta - žena je bila rastresena. To nije prijetnja u današnjem svijetu kada imamo ručak ili večeru na TV-u, ali što ako mislite o tome, gospodo?

5) Sjednite nakon što je žena sjela

Prije je bilo uobičajeno da muškarac sjedne za svoje mjesto prije nego što su se sve žene koje su dijelile s njim složile. Trenutno to ne djeluje toliko, ali još uvijek možete primijetiti ovu gestu u emisiji Jana Krausa, gdje Jan uvijek čeka da se njegov gost smiri, a onda on sjedne.

6) Pomozite ženi iz ili u kaputu

Prije toga, žene su nosile nekoliko slojeva odjeće, a ispod njih vrlo neugodan korzet. I tako je muškarac uvijek pomagao ženi da se oblači i svlači zbog ograničenog pokreta. Korzeti se više ne nose, ali čak i tako, žena bi barem dobro izgledala zbog kaputa.

7) Uvijek se popni stubama da vidiš ženu

Zbog visokih potpetica i duge haljine koju su obično nosile žene, muškarci su se uvijek uspinjali uz žene kako bi spriječili bilo kakve ozljede i pad na muškarca. Ako žena sada ima kratku mini suknju, ovo se pravilo iz poznatih razloga može prekršiti.

8) Pomozite ženi s vrećama

Ovo se pravilo ne odnosi na dame torbe . Ali čak se i to može razumjeti u nekim slučajevima.

9) Držite ženu kišobranom dok kiša

Kad pada kiša, gospodin drži kišobran nad ženom i ne smeta jer nije šećer.

10) Nosite jaknu ako žena zadrhti od hladnoće

Kad je gospodin vidio da je žena malo prehlađena, odmah je i brzo skinuo jaknu i ponudio joj je. To bi također trebalo biti uobičajeno u današnje vrijeme. A kad ne nosite jaknu, gospodo, vjerujte da neće prezreti ni mušku duksericu .

11) Pratite ženu gdje god treba

Gospodin je uvijek pratio ženu do vrata ili automobila kako bi se uvjerio da nije zabrinuta za nju. Jer prije toga nisu bili mobiteli za pisanje smsk-a. I zbog njene sigurnosti. Činite to stalno, gospodo, onda se može dogoditi da vam draga polovica ne pošalje vaš dio.

12) Nemojte ni sanjati da ćete udarati ženu

Gospodin nikada, nikada, neće pomisliti da udari ženu.

Dno crta, vrijeme se stalno mijenja, razvija se i mi s tim. Neke od tih stvari koje su ranije bile dio života naših predaka neće nam doći tako uobičajene i jasne. Ali ponekad je lijepo pomisliti da bismo ovaj svijet mogli učiniti malo ljepšim ...

Objavio: Differenta Team

Da li vam se svidio članak?

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija