+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Drugačiji časopis

Balerinke - povijest najpopularnijih cipela za žene

  20. 05. 2014      Iz svijeta mode

Znate li kakav je osjećaj kada je zima prošla i veselite se izvlačenju ljetnih cipela s cipela ? Čistite čizme u kutijama i stavljate polirane balerinke na police? Većina žena započet će s ovom aktivnošću već u veljači s dolaskom prve tople zrake i nada se brzom početku proljeća.

Proljetni oblik cipela - balerinke svih boja. Izvor: google.com Proljetni oblik cipela - balerinke svih boja. Izvor: google.com

Kod nas je svaka nebrojena balerina bezbrojna - bilo da su to elegantni modeli, sportske ili elegantne plastične balerinke. Ali znate li njihovo podrijetlo i povijest? Balerine, kao što i ime govori, imaju puno zajedničkog s baletom. Prve balerinke nastale su kao baletne cipele koje je ona dizajnirala za svog sina krajem 40-ih Rose Repetto.

balerinke, balerinke Prva i klasična balerina koja je osvojila svijet.

Rose Reppeto postala je voditeljica dizajna, a zvijezde poput Brigitte Bardot tražile su stvaranje balerina. Upravo im je ova glumica dala slavu i balerinke su postale pravi hit među ženskim cipelama u sljedećim mnogim desetljećima.

U 1980-im su balerine počele pomalo umirati kad je umrla dizajnerica Rose Repetto. Balerine su izgledale pomalo percipirano dok su ljudi bacali njen brend.

Međutim, bilo je jasno da se tako udobna, ali lijepa i ženstvena cipela mora vratiti u središte pozornosti. Jean-Marc Gaucher kupio je 1999. marku balerine Repeto i stavio je na imaginarni tron slave cipela. Balerinke su sada jedna od najpopularnijih vrsta cipela. Vjerojatno zato što pete s vremenom malo boli i svaka žena s vremena na vrijeme uživa u "opuštanju".

Već je jasno da će - kao što je to slučaj u modi - neko vrijeme biti manje na tečaju, više neko vrijeme, ali nikada neće pobjeći s obilježjem svijetle modne klasike.

Čak je to oblik današnjih balerinki - Crocs plastične cipele, www.DifferentFashion.cz Čak je to oblik današnjih balerinki - plastične cipele Crocs , www.Different.cz

Proljeće ili ljeto sada ne možemo zamisliti bez balerinki, čiji su tipovi, oblici i krojevi danas nebrojeni. Posebno se razveselimo plastičnim balerinkama koje se praktično ne održavaju i trajat će mnogo sezona;)

Plastične i mirisne balerinke Melissa, www.DifferentFashion.cz Plastične i mirisne balerinke Melissa , www.Different.cz

Ne radi se o tome da stojite još uvijek na petama ... možete biti drugačiji i ugodniji;)

Objavio: Team Different

Da li vam se svidio članak?

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija