+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Drugačiji časopis

Crni petak

  29. 01. 2019      Iz svijeta mode

Što je Crni petak, zašto biste trebali kupovati tijekom ovog praznika, kako je sve počelo i kada će biti ovogodišnji Crni petak? Saznat ćete u ovom članku. Već ovaj dan zvonite u dnevniku, a Crni petak je praznik svih šopaholika.

Crni petak

Što je crni petak?

Jednostavno bi se moglo reći da Crni petak započinje božićni dućan za kupovinu, s razdobljem prodaje i popustima u mrežnim i izvan prodavaonicama. Prazne police, svađe ispred voda i redovi prijeđenih kilometara na blagajni. Ovako to izgleda u SAD-u i Kanadi. Crni petak potječe iz Sjedinjenih Američkih Država. Uvijek je dan nakon Dana zahvalnosti, četvrti petak u studenom. Ove godine Crni petak izlazi 29. studenog.

Kako je sve počelo?

Zašto "Crni petak"? Mnogo je priča oko naziva Crni petak, a jedna od njih kaže da je Dan zahvalnosti u SAD-u tradicionalno praćen velikom zbrkom dok su se ljudi slijevali u kupovinu. Dan je 60-ih godina zbog zagušenja i drugih prometnih problema dobio crnu osobinu.

Apple je 2011. predstavio tradiciju Crnog petka u Češkoj , nudeći nekoliko proizvoda na popustu. Otada je ovu ideju preuzelo nekoliko čeških trgovina, a danas možete iskoristiti popust u skoro svim trgovinama i e-trgovinama. Osim toga, možete biti sigurni da nećete moći odabrati svoje komade. Maksimalno pomoću miša i tipkovnice.

Objavio: Differenta Team

Da li vam se svidio članak?

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija