+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Drugačiji časopis

Je li važno znati koja vam boja najbolje odgovara? Da!

  09. 12. 2014      Iz svijeta mode

Ako mislite da nije važno koju boju nosite, morao bih pobiti ovu ideju. Svjetlosne zrake koje udaraju u vašu odjeću odražavaju nijanse u boji koje vam sežu u kožu. A ta se boja jednostavno ne uklapa. Neki gledaju na vaše lice kao da ste pojeli nešto loše, a drugi samo uzrokuju bore koje pokušavate sakriti. Svi imamo boju koja nam je najdraža, u kojoj sjajimo i svugdje čujemo kako nam ona jako odgovara. Ova boja vam daje samopouzdanje, smanjuje se s godinama i čini vas ljepšom.

Međutim, šminka se ne može naći samo u boji, već o točno određenoj nijansi. Ako nanesete ispravan eyeliner zajedno s pravom sjenom, cijelo će vam lice biti osvijetljeno, kao da sunčana svjetlost pada na njega čak i po oblačnom vremenu. Ako vjerujete da plave oči imaju samo sjene u nijansama plavih i zelenih očiju, onda ste u krivu. Nijansa boja mora biti usklađena s bojom kože i kose.

Tipologija boja Tipologija boja

Proljetno topli tip

Ako vam je koža boje bjelokosti, prozirno blijeda i žute boje, osobito crvene boje, trebali biste odabrati meke pastelne tonove plave, sivo-zelene i tirkizne boje. Probajte i zlatno smeđu boju. Crte trebaju biti sive ili smeđe, uopće ne crne.

Hladni ljetni tip

Hoće li vaša boja kože na suncu postati lješnjak? Tada će vam odgovarati bež tonovi s ružičastom nijansom. Dimne sjene ili takve smeđe, radije sive ili crvene, pogodne su za oči. Nećete pogriješiti sa žutom. Eyeliner bi trebao biti prilično zelene, tirkizne ili tamno sive boje.

Jesenski topli tip

Topli ton šampanjca ili duboko zlatno bež, crvenkast ten. Znači li vam to nešto? Dakle, za vas koristite tamno smeđu ili crnu maskaru i linije u boji sjene, koja bi trebala imati nijansu jantara, opeke, tirkizne ili lješnjaka.

Hladni zimski tip

Jeste li maslina Južnjak ili imate lica poput Snjeguljice? Tada je najbolje za vas kombinirati svijetle kontrastne boje, bijelo-sive srebrnaste nijanse i nijanse ugljena. Crne linije će vam odgovarati, a maskara može biti i crna. Svakodnevni make-up trebao bi biti diskretan.

Možda ste odabrali svoj tip i osjećati ćete se bolje u ovoj predbožićnoj vrevi zahvaljujući vašoj boji. Tako lijep odmor.

Objavio: Team Different

Da li vam se svidio članak?

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija