+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Drugačiji časopis

Jewel Desigual među draguljima Plsena

  19. 06. 2015      Iz svijeta mode

Samo idite u grad po sladoled, pogledajte što je novo u centru i nekako uhvatite broncu. Imate super haljinu, čizmice zakrilca, a obrazi su ukrašeni malom umiljatom, što je znak zadovoljstva. A ipak vam nešto nedostaje. Ne znate što? U trenu ćete shvatiti nove brončane skulpture Lei Vivota u Trideset pet voćnjaka.

Torbu-002

Kad stignete u pravcu Znanstvene knjižnice Plsen, privući će vas Kip žene s psom. Djelo se zove BUTTERFLY i nastalo je kao vjenčani poklon za suprugu predsjednika City TV-a u Torontu. Lea je dobila fotografiju psa koji je bio vjeran pratitelj njegove žene. Ali što to drži u njegovoj ruci? Leptir i prekrasna torba Dizajn Menorca Mini Lica, koji su se toga dana prošetali. Torba je dragulj ovogodišnje kolekcije i bijesno skače s jednog kipa na drugi. Ona je tako nemirna, a opet suptilna i veličanstvena. Baš kao i ja, pomislit ćete i morat ćete je imati.

Hop. Skok.

Torbicu-001

Ljepotica s cvijetom na prednjoj strani vreće kao da viče na vas: Trebate me dok se divim skulpturi koja nosi naziv TREĆI - GRAPES OF PASSION. Skulptura je funkcionalna fontana i vinska božica Baccuss na nju nalije čašu vina utješivši dvoje ljubavnika. Jeste li u iskušenju da pogledate odostraga?

Torbu-005

Bokovi pudera i dalje su iste boje. Leđa su crna i nose dva kruga svijetlih boja. Koliko stane na kip. Međutim, prije nego što se jedna nada, Menorca skoči na sljedeći kip.

Torbu-006

Ovaj put kiša pokušava dvoje djece. Grupa se zove Radost kiše i funkcionalna je fontana s vodom koja pada na lica djece farmera, uživajući u kiši. Toliko potrebno za opstanak. Čak se i naša torba Desigual ne boji vode. Izrađena je od materijala koji se može prati.

Torbicu-007

Ušne vrećice ne samo da vas nose u ruci, već i skrivaju uho preko ramena. Žene koje imaju pune ruke posla cijeli dan će to također cijeniti. Poput majke na ovom prekrasnom kipu zvanom POKLON ŽIVOTA - ideja o kipu rođena je u bolnici u kojoj je Lea rodila prvorođenog sina Uriju.

Torbu-004

Oslikano lice Ljepotice s cvijetom u kosi kao da je dolazilo iz Picassove četke, pa je naša torba otišla da je pogledamo. Prostrana je i izvrsna za nošenje. Uklapao bi se u sve majstorske četke i možda čak i paletu. Sigurno bi bio zadovoljan. Klupa na kojoj sjedi Picasso nosi svoju filozofsku poruku i misli trajno upisane u broncu kao referencu budućim generacijama.

Torbicu-003

Dizajnerska torba Menorca Mini Faces završila je skulpturom UNITY koja je stvorena prije više od 20 godina, a Lea Vivot izražava otpornost na rasizam. Naša se torba svidjela djevojci na slici svojom elegancijom, bojom, asimetrijom i nadasve praktičnošću i lakoćom.

Možda vam je torba privukla pažnju pa ćete doći po naš Pilsen dućan po nju. Sigurno bi željela još jednom pogledati skulpture prije nego što su distribuirane po cijelom Pilsenu.

Fotografije i tekst: Tereza Zdvihalová

Objavio: Team Different

Da li vam se svidio članak?

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija