Extra popust 10 % s kodom EXTRA10 na sve!Završava za 15 sati 3 minuta
+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Modni savjeti

Kako očistiti kožne cipele?

  12. 08. 2019      Kako se obući

Pozdrav,

Dugo sam tražio neke provjerene savjete kako očistiti kožne predmete (npr. Kožne cipele). Ne želim da se skupi komadi brzo puknu i ostare. Možete li mi savjetovati kako se uopšte brinuti za ovaj materijal?

Hvala


Jane

Odgovor

Milá Jano,

Hvala na upitu. Koža je lijep i izdržljiv materijal, ali o tome se moramo dobro pobrinuti. )

Najbolji prijatelj: četkica

Manje mrlje i prljavštinu najbolje je ukloniti s cipela vodom i sapunom. Ali to nije dovoljno za otporne mrlje i ogrebotine. Ako su cipele zaprljane, koristite posebne proizvode namijenjene čišćenju otpornih mrlja, četkica! Postupak liječenja obuće je sljedeći:

1. Uklonite prljavštinu četkom

Nečistoća može oslabiti vlakna u vašoj kožnoj cipeli, uzrokujući nepopravljive pukotine. Nježno četkajte cipele nakon svake uporabe.

2. Uklonite tvrdokorne mrlje sapunom

Nanesite malo sapuna na cipelu, a zatim nježno okrenite četkicu / spužvicu mekom stranom cipele, brišući cipelu. Umjesto toga, ponovite nekoliko puta, s malo vode, ne stavljajte puno vode odjednom.

3. Nanesite kremu za poliranje i nanesite je četkom za cipele

Koristite bistru ili prikladnu boju za poliranje i posipajte suhom krpom po cijeloj cipelama.

4. Poliranje!

Ostavite da se krema natapa nekoliko minuta nakon nanošenja. Zatim ih ponovo polirajte čistom, mekom krpom i četkom za poliranje.

5. Impregnacija je neophodna

Nakon čišćenja i poliranja cipela nanesite zaštitni sprej s udaljenosti od 30 cm. Kožne cipele ostat će mekane, fleksibilne i vodootporne. Ponavljajte zaštitni sprej najmanje četiri puta godišnje, posebno ako živite u području s čestim kišama.

Kožne cipele koje ćete voljeti   Ovdje!

Ne zaboravite da ćete se u modnim komadima iz Differentua osjećati kao u svojoj koži. Zato danas uhvatite nešto za sebe! )

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija