+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Modni savjeti

Kako rastezati kožne cipele?

  19. 08. 2019      Kako se obući

Pozdrav drugačijim!

Od vas imam prekrasne kožne cipele Desigual, ali moram ih izvući jer naporno rade. Kako ih ne mogu previše uništiti? Možete li mi savjetovati?


Ladislava V.

Odgovor

Milá Ladislavo,

Nema stajlinga, postoji mnogo načina da se obuku nove cipele. Međutim, neki savjeti o vrtićima o kojima ćete čitati na Internetu uništit će vaše cipele, a ne raširiti ih. Pa gledaj ih!

Pogledajmo kako sigurno rastezati kožne cipele.

 • Kako izvući cipele u širinu?

 1. Možete kupiti sprej za cipele, koji možete prskati unutar cipele, pustiti da djeluje, a istovremeno polako gazite cipele kod kuće.
 2. Generacija naših baka i mama navlažila je jače čarape i obukla cipele. U takvoj je opremi potrebno hodati u cipelama kod kuće. Drevni način osigurava udobno i sigurno istezanje bilo koje kože obuće , čak i ako ima potpetice.
 3. U trgovinama postoji posebna pjena za rastezanje koja omogućuje izvlačenje cipela u širinu i dužinu pomoću zatezača. Najsigurniji način da izvučete svoje male cipele je korištenje zatezača. Obucite cipele nekoliko sati kod kuće i vratite se u zavoj nakon šetnje dnevnim boravkom. U slučaju primjene spreja za širenje cipela potrebno je prskati po cipelama i ponoviti postupak nekoliko puta.
 4. Ako cipele operete alkoholom, sigurno će se olabaviti. Utrljajte ih vrlo pažljivo i preferirajte unutrašnjost cipele.
 • Kako širiti nožni prst?

 1. Pokušajte izvući uski vrh krpom na koju ste namočili ocat i stavite je unutar cipela na problematično mjesto.
 2. Za produljenje ili otpuštanje vrhova cipela koristite zatezač s padajućim vrhom. Ovo kopito zapravo bi trebalo biti veće od samog vrha. Umetnite zatezač u cipelu i polako ga širite njime. Trake imaju podesivu širinu nožnih prstiju, tako da možete polako raširiti uski nožni prst s palca. Dostupno u trgovinama cipelama ili u posebnim e-trgovinama koje nude plastiku kao materijal za proizvodnju, možete kupiti tkaninu obloženu natezačem sa čeličnim oprugom ili drvenim zatezačima, koji su skuplji, ali cipele izvucite sigurno i točno. Torbe s kopčom mogu se kupiti u nekoliko vrsta - ženske ili muške cipele , čizme i ljetne cipele.
 • Kako širiti cipele za veliki pokušaj?

Ako imate veliki nalet i ne pomažu klasične mokre čarape, pokušajte navlažiti čarape alkoholom i gaziti cipele. Ako ni ova metoda ne uspije, moguće je širiti alkohol na samoj koži iznutra i pažljivo rastezati kopito.

 • Trebate rastegnuti samo dio cipele?

Ako trebate omekšati ili rastegnuti samo dio cipele, nanesite alkohol ili alkohol na područje koje vas gura. Također možete koristiti sprej za rastezanje cipela koje prskate na željeno mjesto.

 • Kako omekšati petu cipela?

Ublažite pete navlaživši krpe i laganim ih udarcima probijte krpom. Možete utrljati pločice zidovima među prstima ili koristiti kremu za omekšavanje materijala. Ovisi od čega se izrađuje obuća.

 • Režete li trake na svojim ljetnim cipelama ?

Raspršite trake kako biste omekšali materijal ili kupite parafinsku svijeću, koja se na trake nanosi nekoliko puta iznutra, nježno trljajte materijal između prstiju, a koža omekšava.

 • Čuvajte se mraza!

Babovi savjeti na različitim poslužiteljima preporučuju napuniti vrećice vodom, staviti ih u cipele i izložiti ih mrazu. Kad se voda u cipelama širi, tlak se počinje širiti sam od sebe. Ova metoda danas nije baš prikladna. Postoji nekoliko boljih, ali i povoljne mogućnosti, kao i dobrih sila kožne cipele, i biti sigurni da to neće uništiti opasnost.

 • Je li vam neki od navedenih savjeta pomogao?

Kako širiti male cipele ako sva tehnika ne uspije? Posjetite trgovinu za popravak cipela gdje imaju posebnu opremu za rastezanje cipela. Cijena varira. Očekujte da ćete potrošiti oko 100-200 CZK, ovisno o cipelama koje odlučite posjetiti.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija