+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Modni savjeti

Kako se brinuti o torbici od kože i kože?

  12. 08. 2019      Kako se obući

Pozdrav,

Imam prekrasnu kožu od vaše e-trgovine, ali volio bih da ostane u dobrom stanju što je duže moguće. Koje osnovne savjete trebam slijediti? hvala


Ivanka N.

Odgovor

Milá Ivanko,

Evo nekoliko osnovnih savjeta kako biste maksimizirali život kože ili jakne od kože.

Impregnirajte!

Kemijska zaštita je neophodna ako planirate koristiti jaknu ili cipelu ili torbu u bilo kojem vremenu. Česte promjene vlage neće imati koristi za kožu. Zajedno s novim kožnim dijelom, trebali biste osigurati i dokazani proizvod za impregnaciju kože te pravilno tretirati kožu čak i prskanjem prije prvog nošenja .

Bolje suho  

Koža, čak i najkvalitetnija, ne bi trebala postati jako vlažna. Isto se odnosi i na kožu. Stoga uvijek nosite kišobran sa sobom i izbjegavajte dugotrajnu kišu. Ako više ne možete spriječiti zamrzavanje, omogućite odgovarajuće sušenje pri prvoj prikladnoj prilici, po mogućnosti na sobnoj temperaturi, ali ne u blizini grijača i sigurno ne u sušilici za odjeću). Takve visoke temperature ne djeluju na kožu.

neopran  

Kožna jakna je upravo ona vrsta odjeće koju treba staviti u skrb profesionalaca za kemijsko čišćenje. Ovdje bi trebali jamčiti dobru uslugu i pravilno korišten način pranja koji neće naštetiti koži. Ako ne želite ili nemate mogućnost staviti kožnu jaknu u kemijsko čišćenje, tada se općenito preporučuje odabrati samo ručno pranje koristeći neagresivne deterdžente bez omekšivača tkanine i pretjeranog parfema. Izbjegavajte perilicu rublja! To nije dobro za kožu - postoji rizik od gubitka boja i oštećenja sitnih detalja.

Pazite na glačanje

Koža može podnijeti vrućinu željeza, ali ne preporučuje se koristiti previsoke temperature. Kožnu jaknu uvijek trebate glačati preko druge tkanine (poput krpe) ili je uopće ne trebate glačati jer je materijal tvrdoglav i nema tendenciju škripanja.

Držite podalje od direktne svjetlosti

Boravak u sunčanim kožnim jaknama nije tako dobar kao boravak na kiši. Ljeto je vrijeme kada bi se kožna jakna trebala sigurno objesiti u ormaru na oblikovanoj vješalici. Zamijenite kožu s prikladnom   kardigan !

Ne zaboravite da ćete se u modnim komadima iz Differentua osjećati kao u svojoj koži.

Zato danas uhvatite nešto za sebe! )

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija