+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Drugačiji časopis

Napisi i prijestupi svjetskih modnih marki

  22. 02. 2019      Iz svijeta mode

Znate onaj osjećaj kada niste sigurni kako nešto pročitati ili izgovoriti, a sada morate nekome reći "stranu riječ". Znači ne želite da vam bude neugodno? I odjednom vam kamen padne iz srca kad vam drugi ne škodi, a čak ste i sretni što ste pravilno pogodili izgovor. Greška, slušatelj može biti samo taktičan.

Većina ljudi pogriješi u jeziku koji stvarno ne znaju, ne slušaju ili jednostavno nemaju talent za jezike, ali sigurno imaju talent za druge stvari. Stoga smo, uzimajući to oko sebe i oko sebe, kako se govori da „naučeno s neba nije palo“, odlučili smo vam pobliže pogledati kako se u našoj industriji izgovaraju svjetski modni brendovi, čiji je izgovor najsloženiji.

Desigual

Dakle, to je definitivno španjolski modni brend Desigual , ovdje samo malo zavijamo koliko možemo. Znate, španjolski ima jednu ogromnu prednost, čita se kako je napisano, u većini slučajeva. Naravno, postoje različite iznimke, poput one kada Majorca čita Majora, ali ne treba vas gnjaviti. Tako Desigual ne čita Deziqual, Dezigvel, Disigual, Desiguel, Designial, Designal, Disgvíl, već jednostavno DIZAJUALNO .

Desigual

Ju'sto

Druga marka koju često skraćujemo je talijanska marka Ju'sto . Justo, Chusto, Gusto, Jest, Justo, Judo . Zapravo, ova oznaka ima složeniji izgovor nego što bi se moglo i očekivati. Prva dva pisma, ispred apostola, čitaju se kao nešto između J i H.
Ju'sto

Crocs

Posljednje, ali ne najmanje bitno, imamo popularnu marku Crocs . Koje obično pravilno izgovaramo kao Kroks. Što je još gore, to je u pisanom obliku, to je prepisao mnoge od nas, ovisno o tome što čuje tako fonetski kao korak s, ili ga izmišlja njegovi Croks kao što su, Crosky.

Crocs

Objavio: Differenta Team

Da li vam se svidio članak?

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija