+385 1 7757 575 (radnim danima, 9-15)

Modni savjeti

Od čega su napravljene organske sklopive vrećice?

  20. 02. 2020      Kako se obući

Pozdrav,

U e-trgovini sam vidio da nudite sklopive torbe LOQI. Prema oznaci se kaže da je ekološka, ali meni se čini plastičnom. Mogu li se ove torbe zaista smatrati održivim modnim proizvodom?

Hvala

Daniela Š.

Odgovor

Pozdrav Daniela!

Hvala na zanimljivom prijedlogu. Sretni smo što vam možemo donijeti materijale ove ekološke vrećice i objasniti koja je njezina održivost.

Predstavljamo poliesterski taft!

Zahvaljujući ovom materijalu, LOQI torba traje i može nositi sve! Održivost također znači i "istrošena koliko je to moguće", to jest, jednostavno do potpunog trganja! Budući da je Polyestrer otporan na kemikalije, abrazije i povlačenje, dugo će trajati. Pored toga, može se prati samo ručno, tako da koristite manje vode od pranja pamučnih tkanina. Kad vam više ne služi, torbe lako možete reciklirati. Ovaj se materijal koristi za proizvodnju građevinskog materijala i još mnogo toga.

A ovo je TPU!

Još jedan junak LOQI torbe je termo poliuretan. Elastičan, prozračan, vodootporan, otporan na udarce, otporan na abraziju, otporan na ulje ... i ne mijenja boju s vremenom! To je velika stvar, zar ne?
TPU nije toksičan, koristi se i u biomedicini. Ovaj se materijal ne smije miješati s PVC-om ili PET-om, koji su štetni i za ljude i za okoliš! Pored toga, može se i reciklirati; materijal se može rastopiti i oblikovati iznova i iznova!

plus ...

Ispis bez vode

Svi proizvodi ove marke tiskani su bez upotrebe vodenih i ekoloških tinta, čime se može ponositi certifikat STANDARD 100 iz tvrtke OEKO-TEX®.

A kako to izgleda u tvornici?

LOQI se proizvodi u Kini, u obiteljskoj tvornici sa 150 zaposlenih. Međutim, obiteljska tvornica ne znači da marka zapošljava djecu! ;) LOQI se može pohvaliti BSCI akreditacijom koja svim zaposlenicima osigurava zdravo radno okruženje, odgovarajuću plaću, sigurnost i poštena prava zapošljavanja. LOQI jednostavno proizvodi proizvode koje vole ljudi i priroda!

Zanima vas etički pristup ove marke? Nabavite prekrasnu torbu za sebe! OVDJE

Rezultat slike za loqi

Ugodan dan

Markéta za Team Different.cz

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje usluga, personaliziranje oglasa i analizu prometa. Više informacija